Представете си ритуала на Рафаел Надал да подрежда бутилките си с вода преди началото на мачовете си или навика на Горан Иванишевич да гледа "Телетъбис" по време на знаменитото му участие на "Уимбълдън" през 2001-а година, когато получи уайлд кард за турнира, а накрая го спечели.

От точния брой тупкания на топката преди сервис до отказа да се изполва един и същи душ два пъти - странните навици на суперзвездите в тениса никак не са малко.

Невероятни разигравания, бомбени сервиси и изключителни удари. Тенисът е повече от интересен спорт, а самите тенисисти го правят още по-интригуващ с действията си.

Ето само някои от интересните навици на тенис звездите:

Рафаел Надал

Испанецът е познат с ритуалите си на корта. Надал взима студен душ при всяка възможност, когато му предстои мач. Освен това подрежда бутилките си за вода по специален начин и винаги пие от тях по един и същи ред. Още по-любопитното е, че никой другне може да ги докосва. Всеизвестен е и начинът, по който докосва ухите, носа и рамената си по определен начин. Не обича да настъпва линиите на корта и винаги, когато може избягва да го прави.

Серина Уилямс

Американката също е известна с навиците си. Серина тупка топката точно пет пъти при първия си серис и два пъти при втория. Винаги изполва един и същи душ преди мачовете си от даден турнир и носи джапанките си на корта. По-малката сестра Уилямс трябва да се убеди, че е вързала връзките на маратонките си по абсолютно еднакъв начин и носи едип чифт чорапи докато печели на даден турнир.

Мария Шарапова

Маша Шарапова има навика да се обръща към дъното на корта преди да сервира. И не е почитател на дългото тупкане преди изпълнение на начален удар. Рускинята също избягва да настъпва линиите на корта.

Роджър Федерер

Швейцарецът и числото 8 определено са свързани. Роджър загрява с изпълнение на осем аса на тренировъчен терен преди даден мач. Освен това държи 8 бутилки минерална вода в сака си и носи 8 тенис ракети.

Новак Джокович

Сърбинът е познат с това, че отказва да използва един и същи душ два поредни пъти на на състезание и с дълкото тупкане на топката преди сервис. Също така смята един от пуделите си - Пиер за свой талисман.

Марин Чилич

Хърватинът подобно на легендарния Иванишевич избягва да се бръсне, за да не развали късмета си по време на турнир.