Полша спечели срещу Китай с 3:0 победи и продължава на полуфиналите на турнира за смесени отбори "Юнайтед къп", след като Хуберт Хуркач и Ига Швьонтек постигнаха победи в своите мачове на сингъл в Пърт (Австралия). Тимът на Полша е поставен под номер 1 в схемата сред 18-е нации, които се включиха в турнира с награден фонд 10 милиона долара.

Хуркач надделя над Джан Чжъчжън с 6:3, 6:4 в първия двубой. След това Швьонтек преодоля пасив от 0:2 в първия сет, за да спечели срещу Чжън Цинвън с 6:2, 6:3 и да запише трета поредна победа на сингъл в надпреварата, която световната номер 1 използва, за да се подготви за Откритото първенство на Австралия този месец.

На смесени двойки Катаржина Питер и Ян Желински записаха успех над Ю Сяоди и Сун Фацзин с 6:3, 5:7, 10:7.

Сега Полша ще пътува до Сидни, за да играе на полуфиналите, където ще се присъединят към Сърбия и Австралия, които се срещат в другия четвъртфинален сблъсък за деня в Пърт.

Водачът в световната ранглиста Новак Джокович, който получи лека травма на китката при победата на Сърбия над Чехия във вторник, ще се изправи срещу Алекс де Минор в първия мач на сингъл.

Каролин Гарсия и Адриан Манарино изведоха Франция до четвъртфиналите след победа с 3:0 над Италия. Световната номер 20 Гарсия победи Жасмин Паолини с 6:4, 5:7, 6:4, а Манарино надделя над Лоренцо Сонего с 6:4, 6:4 в мач от група "Д".

Снимки: Gulliver/GettyImages
100 снимки

На двойки Едуар Роже-Васлен и Еликсан Лешемия спечелиха срещу Флавио Коболи и Нурия Бранкачо със 7:6(5), 6:4.

Следващият съперник на Франция ще бъде победителя от група "Ф" Норвегия.  /БТА