Ига Швьонтек бе просълзена, след като Джесика Пегула шокира световната номер 1 в петък, преди Франсис Тиафо да даде комфортен аванс на САЩ срещу Полша в дебютното издание на отборния турнир Юнайтед Къп.

По-малко от две седмици преди началото на Australian Open, Швьонтек нямаше отговор на силния сервис и ретури на американката, губейки с категоричното 2-6, 2-6 за 71 минути в Сидни. Впоследствие 19-ият в ранглистата при мъжете Тиафо доближи Щатите на крачка от финала в неделя, когато преодоля Кацпер Жук с 6-3, 6-3. Тиафо трябваше първоначално да играе с Даниел Михалски, но той се оттегли поради болест.

Gulliver/GettyImages
22 снимки

Последните два мача на сингъл – Тейлър Фриц срещу Хуберт Хуркач, и Мадисън Кийс срещу Магда Линет, са в събота, преди решителен мач на смесени двойки при нужда. Отборната надпревара стартира с 18 страни, но в борбата останаха само четири след груповата фаза, провела се в рамките на шест дни в Пърт, Бризбън и Сидни. Полша, САЩ и Гърция прогресираха до полуфиналите като победители в градовете, заедно с „щастливите губещи“ от Италия.

Гърците, водени от топ 10 играчите при мъжете и жените съответно Стефанос Циципас и Мария Сакари, се изправят срещу италиански тим, воден от Матео Беретини и Мартина Тревизан.