В един от най-интересните мачове от надпреварата в Рим, Гарбине Мугуруса успя да надделее над младата американска надежда Кори Гоф. Двете изнесоха истински спектакъл на корта, като срещата продължи близо 2 часа и 30 минути. Испанката показа по-здрави нерви и спечели след 7:6. 3:6. 6:3.  

15 снимки

След този успех бившата световна номер 1 си уреди среща с Йохана Конта в третия кръг. Представителката на Испания, която загуби от нашата Цвети Пиронкова във втория кръг на US Open, стана поредната тенисистка, която не спести комплиментите си към Гоф и я определи като бъдещето на световния женски тенис. Стана страхотен мач и голяма битка, двете се борихме истински и желаехме победата.  Кори разполага с огромен потенциал, и както виждаме, това, че е само на 16, по никакъв начин не и пречи. Трябваше да бъда агресивна и да играя най-добрия си тенис, за да спечеля. 

Смятам, че Гоф е бъдещето на тениса, и очаквам, когато натрупа още опит просто да е една от най-добрите в света“, сподели шампионката от Ролан Гарос 2016.