Тенисистката Мария Шарапова е категорична, че официално е приключила с тениса. Само преди дни бившата №1 обяви края на професионалната си кариера и призна, че няма шанс да се завърне някога. 

"Не. Обещавам на всички", отсече Шарапова пред New York Times, затваряйки вратата за евентуално завръщане след време. 

"Трудно е да се правят сравнения. Мисля, че всеки преминава през различни неща в живота си. А що се отнася до жените, винаги идва момент за разговор за семейство. Нещо, което играе голяма роля за завръщането на Серина, след като тя отсъстваше известно време от тура."

"Мисля, че ако някой е способен да чупи рекорди, това е тя, не се съмнявам, че тя може да го направи", каза още Шарапова. 

Шарапова признава в интервюто, че би искала да има деца един ден, но не би могла едновременно да се грижи за дете и да бъде професионална тенисистка.

Рускинята коментира и темата за наказанието й заради допинг. След изтичането на 15-месечното й наказание тя се завърна през 2017 година, но така и не се доближи до най-добрите си дни. Шарапова завършва кариерата си с 5 титли от “Големия шлем”, като е печелила всеки един от четирите най-престижни турнира в тениса.