Поставените под номер 1 и номер 2 в схемата - Мария Сакари и Анет Контавейт намериха място на четвъртфиналите на турнира по тенис в зала в Санкт Петербург. Гъркинята Сакари се справи с 6:2, 6:4 с рускинята Екатерина Александрова. Мачът продължи час и 16 минути и без изцяло под контрола на седмата в световната ранглиста Сакари, която не само не допусна да бъде пробита, но не даде нито един брейкбол на съперничката си.

За място на полуфиналите Сакари ще играе с белгийката Елизе Мертенс. Мертенс, която е номер 8 в схемата на турнира, победи с 6:4, 3:6, 6:2 хърватката Петра Мартич. Мачът продължи 2 часа и 15 минути и бе най-дългият за деня.

Към следващата фаза продължава и водачката в долната половина на схемата Анет Контавейт. Естонката спечели с 6:4, 7:5 срещу Сорана Кърстя от Румъния. Критичният момент за Контавейт бе в средата на втория сет, когато позволи на Кърстя да пробие за 4:3. Още в следващия гейм обаче втората в схемата върна пробива, а малко след това успя да направи още един пробив, с който спечели и мача.

Gulliver/GettyImages
13 снимки

За място на полуфиналите Контавейт ще играе с олимпийската шампионка Белинда Бенчич. Швейцарката, която е номер 5 в турнирната схема, се справи с Кая Юван от Словения с 6:1, 7:6(2) за точно 80 минути.

Бенчич спечели първия сет за по-малко от половин час след три последователни пробива, но във втория имаше доста по-големи затруднения. Юван водеше с 4:2 гейма, но допусна изравняване. Така се стигна до тайбрек, в който Бенчич бързо поведе с 4:1 точки и за съперничката и нямаше вариант за обрат.