Американската тенисистка Коко Гоф, която е номер 7 в световната ранглиста на УТА, се класира на четвъртфиналите на турнира на трева в Ийстбърнс награден фонд 780 637 долара, след като се наложи с лекота над британката Джоди Бърейдж с 6:1, 6:1. На американката й трябваха само 59 минути на корта, за да постигне успеха.

В следващата фаза тя ще се срещне със сънародничката си и партньорката си на двойки Джесика Пегула, която се наложи над колумбийската квалификантка Камила Осорио с 6:2, 1:6, 6:3. "Да бъда в град като Ийстбърн, в който можеш да се разхождаш, ми напомня на дома. Много е спокойно, а аз имам нужда от това преди турнир от Големия шлем", каза Пегула пред BBC2.

Британското участие в турнира приключи, след като и Хариет Дарт загуби от латвийката Елена Остапенко с 3:6, 4:6.

Gulliver/GettyImages
24 снимки

Рускинята Дария Касаткина успя да победи финалистката от "Уимбълдън" през 2021 година Каролина Плишкова от Чехия с три сета - 3:6, 6:3, 6:3.

БТА / BTA
5 снимки

За четвъртфиналите се класираха и италианката Камила Джорджи, която победи тунизийката Онс Жабюр с 6:3, 6:2, докато французойката Калорин Гарсия също продължава напред след успеха над румънката Ана Богдан с 6:3, 6:4.

Gulliver/GettyImages
23 снимки

 

БТА / Автор: Христо Бонински