Италианката Камила Джорджи спечели титлата в Монреал, след като победи с 6:3, 7:5 №4 в схемата на турнира Каролина Плишкова (Чехия).

71-ата в ранглистата печели турнир от категорията WTA 1000 при първото си участие на финал.

29-годишната Джорджи демонстрира сериозен атлетизъм срещу чехкинята и спечели 71 % от първия си сервис. Тя вкара 7 аса и спечели от реализиран брейк-пойнт, неин четвърти в срещата.

По пътя до финала Камила елиминира №9 Елизе Мертенс (Белгия) на старта, Петра Квитова, както и №15 Кори Гоф на 1/4-финал.

Днес огромен деветминутен гейм в средата на първия сет промени изцяло инерцията на двубоя. Плишкова бе изправена пред точка за пробив, като прати топката в мрежата и спаси италианката. Джорджи обаче не се колебаеше и започна атаки, като на почивката се оттегли при 4:3 в своя полза. След като беше пробито подаването ѝ, Плишкова направи няколко непредизвикани грешки и неточни ретури, за да се предаде при 3:6 в първата част.

Във втория сет Джорджи стартира с една счупена ракета заради разочарование, както и с разменени пробиви за 3:2 в нейна полза. Двете си разменяха подавания до 12-ия гейм, когато при втората възможност за пробив тя наложи волята си за 2:0 сета.