Поставената под номер 1 Онс Жабер отпадна от силния турнир от WTA 1000 в Гуадалахара, губейки в тежка тричасова битка от италианката Мартина Тревизан. Тунизийската звезда Жабер, която загуби финалите на „Уимбълдън” в последните две издания на надпреварата, отстъпи на непоставената Тревизан, 54-а в света, със 7:6 (4), 5:7, 3:6.

Световната номер 7 бе на две точки от победата, водейки със сет, 5:4 и 30:0 на собствен сервис във втората част, но бе шокирана от Тревизан, която взе следващите три гейма, за да изравни, а след това се наложи и в заключителния трети сет с 6:3, за да продължи напред. Съперничката ѝ на четвъртфиналите е непоставената Каролайн Доулхайд, която даде само три гейма на осмата в схемата Екатерина Александрова от Русия.

В други срещи в сряда, добрата форма на София Кенин продължи с успех над шестата поставена Йелена Остапенко за място в четвъртфиналите. Бившата шампионка от Australian Open, която за последно бе стигала до последните осем на турнир от WTA 1000 през 2019-а година, стигна до победа с 6:4, 7:5 за един час и 44 минути. За родената в Москва Кенин предстои сблъсък с финалистката от US Open 2021 Лейла Фернандес, която се справи с американката Ема Наваро след 6:2, 6:3.

Третата в схемата Каролин Гарсия от Франция също намери място в четвъртфиналите след успех над Хейли Баптист от САЩ. За Гарсия предстои мач с Виктория Азаренка, поставена под номер 10. Беларускинята отвя седмата в схемата Вероника Кудерметова с 6:2, 6:1.

Снимки: Gulliver/GettyImages
27 снимки

Втората поставена Мария Сакари от Гърция е в последните осем след убедителен успех над италианката Камила Джорджи с 6:2, 6:2, като ще играе в спор за място на полуфиналите с колумбийката Емилиана Аранго.

Снимки: Gulliver/GettyImages
27 снимки