Тимът на Германия ще играе срещу домакините от Австралия на полуфинал на турнира United Cup, който ще се състои утре след първия сблъсък между тимовете на Полша и Франция. Германците победиха отбора на Гърция на полуфинал с 2:1 на отборната надпревара за смесени двойки, която се провежда в австралийските градове Сидни и Пърт.

Александър Зверев осигури аванс на тима на Германия, след като се наложи над гърка Стефанос Циципас с 6:4, 6:4 в първия мач от последния четвъртфинален двубоя. Олимпийският шампион Зверев реализира по един пробив в двата сета, което му беше достатъчно за крайния успех.

„Трябваше да бъда агресивен, защото знам, че Стефанос е може би най-агресивният в целия Тур. Изключително трудно е срещу него и затова нямам добър баланс досега“, коментира германецът след победата си.

Германката Анджелик Кербер допусна първа голяма загуба след завръщането си на корта, като загуби от гъркинята Мария Сакари с 0:6, 3:6 в мач от четвъртфиналите на United Cup. Бившата номер 1 Кербер се завърна в тениса 18 месеца след като роди, но не успя да се противопостави на Сакари, която спечели победата за час и 14 минути игра.

„Бях клинична в първия сет и във втория до 3:0. Бях солидна от линията. Знам, че Анджи ще намери начин да се върне сред най-добрите и няма да се предаде“, каза гъркинята.

На смесените Лаура Зигемунд и Александър Зверев показаха по-стабилна игра и се наложиха над гръцката двойка Мария Сакари и Петрос Циципас с 6:3, 6:3.