Кори Гоф е една от най-обещаващите тенисистки в световен мащаб. Американката се отличава от останалите със своята чувствиттелност и начинът на мислене, макар че е само на 16 години.

Гоф направи революция в световния тенис и нейната звезда изгря много бързо. Тя записа своя официален дебют на турнира в Маями през миналата година, като дори успя да спечели първия си мач. След това кариерата на 16-годишния талант продължи да се развива във възходяща посока. Гоф получи специална покана за квалификациите на Уимбълдън и ги преодоля успешно, с което се превърна в най-младия участник в историята на турнира. Бъдещата надежда на американския тенис изигра един страхотен Уимбълдън, като достигна чак до четвъртия кръг,   въпреки крехката си възраст, а нейните мачове бяха най-гледаното събитие на деня в Съединените Щати.

Успешната 2019 година за Гоф продължи и на домашния US Open, където тя също се представи на добро ниво и достигна до третия кръг. През 2020 година американската сензация продължи със силното представяне на турнирите от Големия шлем, като се класира за втората седмица на Australian Open и приключи участието си в четвъртия кръг.

Сега Гоф сподели своите краткосрочни цели и мечти.

„Искам да се подобрявам и развивам всеки ден. Трябва да работя упорито и да съм още по-мотивирана да се докажа. Мисля, че за момента се справям добре, но мога да дам още много. Всички вярват в мен, моите родители са неотлъчно до мен и ме подкрепят. Моята цел е да участвам в колкото се може повече турнири и да продължа с добрите резултати. Искам да стигна до върха, а за да се случи това, трябва да давам най-доброто във всеки мач“, завърши Гоф.

 

Автор: Делян Калинков