Бианка Андрееску (Канада) се класира за третия кръг на последната за сезона надпревара от сериите УТА 1000 в Гуадалахара (Мексико) с награден фонд 2,527 милиона долара.

В мача между две от тенисистките с титли от Големия шлем победителката в Откритото първенство на САЩ през 2019 година Андрееску надделя над двукратната шампионка от "Уимбълдън" Петра Квитова (Чехия) с 3:6, 6:2, 6:0 след 2:11 часа игра.

Загубата лиши Квитова от шансове да се класира за Финалния турнир на УТА във Форт Уърт (САЩ), който започва на 31 октомври. Чехкинята се нуждаеше от класиране на финал, за да запази надежди за осмо участие в надпреварата на осемте най-добри през сезона, която тя спечели през 2011 година. 
 
Мария Сакари (Гърция) Каролин Гарсия (Франция) и Даря Касаткина (Русия) също преодоляха втория кръг.

Номер 4 Сакари се наложи над украинката Марта Костюк с 6:4, 6:4, а седмата поставена Касаткина беше още по-убедителна срещу китайката Лин Чжу и спечели с 6:1, 6:2.

Номер 6 Гарсия, която е десета в света в момента, имаше най-трудна задача срещу канадската квалификанта Ребека Марино, но стигна до драматичен успех с 6:7(2), 6:3, 7:6(5). 

Марино пласира 24 аса и на два пъти беше само на две точки от първата си победа над състезателка от топ 10. При 6:5 в третия сет и сервис на съперничката канадката поведе с 30:0, но не успя да удържи преднината си. След това в тайбрека тя навакса изоставане от 1:4 и обърна до 5:4, но с три поредни точки Гарсия все пак триумфира след малко повече от два часа и половина игра. 
 
Действащата шампионка на "Уимбълдън" Елена Рибакина (Казахстан) пък стартира в турнира с успех над бившата номер 1 в света Каролина Плишкова (Чехия) със 7:6(5), 6:2. Рибакина, която пласира 9 аса, обърна първия сет след изоставане от 3:5 гейма, а след това във втората част направи серия от четири поредни гейма, за да спечели след 76 минути игра. 

Състезаващата се за Казахстан рускиня ще срещне поставената под номер 3 Джесика Пегула (САЩ) във втория кръг.