Шампионката на Ю Ес Оупън Бианка Андрееску намира мотивация, за да компенсира за ограничените възможности за тренировка заради карантината, като канадската тийнейджърка остава фокусирана върху целта си да оглави женската ранглиста.

Андрееску, в момента шеста в света, спечели първата си титла от WTA в Индиан Уелс миналата година, и впоследствие надви Серина Уилямс във финала в Торонто, както и на Ю Ес Оупън за първата си корона от Големия шлем. Но изкачването и в световната ранглиста бе забавено след травма на лявото коляно по време на финалите на Женската тенис асоциация миналия октомври. Тя не е играла състезателен мач оттогава и завръщането й към състезателен тенис постради след преустановяването на Тура през март поради новия коронавирус.

Андрееску, първата канадка с титла от Шлема, призна, че карантината я е научила да не приема нищо за даденост. „Просто тренирам в момента. Трудно е тук в Торонто, защото са затворени дори парковете. Така че, никой не може да играе тенис, баскетбол или дори да седи на пейка. Но аз се подготвям колкото мога“, разкри тенисистката, която навършва 20 години следващия месец, за подкаста на Тенис Легендите по Евроспорт. Контузията попречи на Андрееску да участва в първия турнир от Шлема в Австралия, който се проведе по план. Но организаторите на Ролан Гарос отложиха сезона на клей за септември от май, докато Уимбълдън беше отменен.

Съдбата на Ю Ес Оупън ще стане ясна следващия месец. „Не знам какво е отредило бъдещето, но…ще дам най-доброто от себе си. Не обичам да губя, така че ще видим, но това определено е целта, както и във всеки турнир от Големия шлем. Защото наистина искам да стана номер 1 в света. Наистина го искам“, завърши канадката, която достигна най-високото в кариерата си класиране от номер 4 миналата година.

При наличието на Андрееску при жените и талантите при мъжете, включващи Денис Шаповалов и Феликс Оже-Алиасим, бъдещето на канадския тенис е в добри ръце. По-опитните Милош Раонич и Южени Бушар също вече достигнаха финали в турнирите от Шлема. Андрееску и Оже-Алиасим, който също е на 19, благодариха на Тенис Канада за инвестирането в развитието на платформата за бъдещето. „Взимайки хора от цялата страна, излизането от комфортната зона като федерация, дава резултати в следващите години. Има някои ключови промени, които те направиха преди няколко години, именно те направиха разликата“, каза Оже-Алиасим.