Бившата номер 1 в света Гарбине Мугуруса говори на пресконференцията преди започващия турнир в китайския град Джухай за своя сезон през 2018. Испанката ще завърши кампанията извън топ 10, но не е разочарована, тъй като имаше проблеми и с контузии.

,,Знаех, че ще има върхове и спадове, особено с тялото – трудно е да задържиш високото ниво в играта си за дълго време, без да дадеш жертви“, споделя тя пред журналисти. ,,Просто искам да остана позитивна. Аз съм много конкурентен човек, затова въпреки трудните моменти или проблеми с травми, вярвам, че здравата работа ще се отплати накрая“, заяви уверено Мугуруса. ,,Ще направя всичко по силите си, за да се подобря и да се представя по-добре през следващия сезон.

25-годишната тенисистка е двукратна шампионка в турнирите от Големия шлем. Тази година тя стигна до полуфиналите на Ролан Гарос, но отпадна във втори кръг на всеки от останалите три престижни надпревари, въпреки че бе поставена в основната схема – на Ю Ес Оупън тя загуби от Каролина Мухова с 3-6, 6-4, 6-4, на Уимбълдън от Алисън ван Ютванк с 5-7, 6-2, 6-1 и на Аустрелиън Оупън от Су-Вей Хсие с 7-6, 6-4.

Испанката ще участва за първи път в Джухай и заяви, че е изпълнена с оптимизъм за предстоящия турнир. ,,Вълнуващо е да съм тук. Надявам се да завърша годината по възможно най-добрия начин“, завърши Мугуруса. Тя попадна в група с представителката на домакините Шуай Джан и латвийката Анастасия Севастова.