Световната номер 3 при жените Гарбине Мугуруса приключи рано участието си на тенис турнира в Сидни, Австралия заради контузия в бедрото. Оттеглянето на испанката дойде след победата й над Кики Бертенс от Холандия с 2-0 сета в осминафинален двубой от надпреварата.

Припомняме, че преди седмица шампионката от Уимбълдън отново имаше сериозни проблеми с физическото си състояние на корта и след серия от схващания на краката се оттегли и от турнира в Бризбейн.

"Разочарована съм, но разговарях с лекарите на WTA и с екипа си след мача и ще се вслушам в препоръката им да се откажа. Чувствах болка в десния си адуктор още от началото на тренировките си тук. По време на днешната среща болката беше там през цялото време, но аз исках да се състезавам“, споделя Мугуруса. Решението на испанката идва по-малко от седмица преди началото на първия за годината турнир от Големия шлем – Аустрелиън Оупън.

В друг мач от надпреварата представителката на домакините Дария Гавраилова записа чиста победа над своята сънародничка Саманта Стоусър и след отказването на Мугуруса си осигури директно място на полуфиналите. Напред продължава и миналогодишната финалистка Агнешка Радванска, която се наложи със 7-6 (4) 6-0 над Катрин Белис (САЩ). За място на полуфиналите полякинята ще спори със сензацията Камила Джорджи. По-рано днес италианката поднесе една от изненадите в Сидни, след като изхвърли от надпреварата шампионката от 2015 година Петра Квитова (Чехия) след 7-6 (7) 6-2. /БГНЕС