Бившата номер 1 в света Габрине Мугуруса (Испания) се класира за втория кръг на силния турнир по тенис на твърда настилка в Дубай (ОАЕ) с награден фонд 1.84 милиона долара.

Поставената под номер 9 Мугуруса, полуфиналистка в надпреварата през 2015 и 2018 година, елиминира квалификантката Ирина Бегу (Румъния) с 6:3, 7:5.

Испанката пропиля ранен пробив аванс, но след това направи нова серия от три поредни гейма, за да вземе първия сет. Във втората част Бегу сервираше за изравняване на резултата при 5:3, но допусна пробив. 16-а в световната ранглиста Мугуруса изравни за 5:5, а след това стигна и до успех със 7:5.

Испанката е в добра форма през последния месец, (като вече има 12 победи в 15 мача). Тя достигна финалите на турнирите в Мелбърн в началото на февруари и в Доха през миналата седмица, които обаче загуби, а на Откритото първенство на Австралия отпадна на осминафиналите след драматично трисетово поражение от бъдещата шампионка Наоми Осака (Япония).

Във втория кръг в Дубай испанката ще срещне Аманда Анисимова (Русия), която се справи с друга квалификантка Ана Конюх (Хърватия) с 6:2, 6:2.