Първата финалистка на Турнира на шампионките в София Андреа Петкович сподели, че е била уверена в успеха над Гарбине Мугуруса в полуфиналния мач. Тя на практика нямаше сериозни затруднения, за да стигне до победата в този двубой. 

"Чувствах се спокойна и уверена. Излязох на корта в отлично  настроение и направих страхотен първи сет. Във втората част също контролирах нещата, след като поведох с 5:2. Знаете, че  понякога, когато човек е изправен до стената, той се отпуска и  заиграва по-освободено."

"При този резултат се случи точно това.  Гарбине стана по-агресивна, а пък аз леко се изнервих. Когато  стана 5:4 баща ми ме успокои и всичко си дойде отново на  мястото."

"Със сигурност финалът няма да е лесен мач. Без значение срещу кого  ще играя. Имам да си връщам на Карла за загубата ми от нея в  първия ми мач тук. Пенета пък ме победи в Щутгарт, който е  домашният ми турнир, така че и на нея имам за какво да  отмъщавам."

"Отмъщението обаче никога не е хубаво нещо. Просто ще  се опитам да играя най-добрия си тенис", заяви Петкович веднага след края на двубоя. 

Съперничката ѝ Гарбине Мугуруса не скри разочарованието си от отпадането на полуфиналите. 21-годишната испанка беше единствената тенисистка с  три победи в груповата фаза на надпреварата, но загуби в преките елиминации.

"От началото на седмицата играех добър тенис... но днес  Андреа се представи много по-добре, а стилът й е труден за мен.  Представих се много лошо, не бях достатъчно концентрирана и съм  много ядосана на себе си."

"Когато изоставах с 2:5 във втория сет си мислех, че вече  съм извън турнира, но изведнъж резултатът стана 4:5 и осъзнах,  че имам шансове. Но не бях достатъчно концентрирана и уверена в  себе си."

"Проблемът беше, че през цялата среща бях много разочарована от себе си. Не знаех как да се противопоставя на играта на  Андреа. Не бях позитивна и дори когато печелех точките, не бях  щастлива", коментира Мугуруса.