"Подготвена съм за този турнир, всички имаме шанс да спечелим. Ако играя силно, ще имам възможността да спечеля титлата", обяви испанката Гарбине Мугуруса, която попадна в група "Сердика" на Турнира на шампионките.

Младата тенисистка ще мери сили с поставената под номер 1 в схемата Екатерина Макарова, Флавия Пенета и Ализе Корне. "Жребият е тежък, и двете групи са много оспорвани. Всички са страхотни тенисистки, играла съм срещу тях и винаги стават дълги мачове. Много съм развълнувана от участието си. Преди 5 дни си мислех, че няма да участвам, но тогава ми казаха, че ще играя в София и сега нямам търпение за първия мач", сподели Мугуруса след жребия.

"Никога не съм играла в турнир с групова фаза и се вълнувам, че ще участвам в нещо различно. Подготвена съм за този турнир, всички имаме шанс да спечелим. Ако играя силно, ще имам възможността да спечеля титлата", допълни тя.

"Още не съм тренирала на корта, утре ще е първата ми тренировка, но казват, че е нов и много модерен, така че нямам търпение", каза още испанката.