Представители на Международния олимпийски комитет (МОК) са говорили с китайската тенисистка Шуай Пън през миналата седмица и ще се срещнат с нея в Пекин по време на Олимпийските игри, потвърдиха от организацията.

Случващото се със Шуай Пън предизвика тревожни реакции след като бившата номер 1 при двойките отправи обвинения към висш китайски политик за сексуален тормоз в миналото. След публикацията на тенисистката в социалните мрежи, тя изчезна от публичното пространство за почти три седмици.

През миналия месец 36-годишната Шуай Пън заяви, че никога не е обвинявала никого в сексуално посегателство и че публикацията й не е била разбрана правилно.

"От първото обаждане от МОК до Шуай Пън на 21 ноември 2021 година, поддържаме връзка с нея и проведохме няколко разговора, а последният беше миналата седмица", заяви говорител на Международния олимпийски комитет.

"Тя спомена отново, че очаква срещата с президента на МОК Томас Бах и председателя на Комисията на спортистите Ема Терхо", добавиха от олимпийската централа.