През януари 2016 година Мария Шарапова бе уличена в употреба на допинг. Сега тя си спомни за този изключително труден период в нейната кариера.

33-годишната рускиня безспорно е една от най-добрите тенисистки за всички времена. Тя успя да завоюва 5 трофея от „Големия шлем“, а още през 2005 година вече бе и световна номер 1.

Кариерата на Мария обаче премина и през много тъмни периоди, особено след като бе уличена в употребата на забраненото вещество мелдониум. Сега рускинята сподели няколко думи за този болезнен период в нейния живот и изрази огромното си разочарование от отношението на хората.

„Всички ме смятаха за виновна, без изобщо да знаят каква е истината. Продължавам да твърдя, че съм невинна и това определено бе един от най-ужасните моменти в живота ми. Никой не ме уважаваше, имах чувството, че целият свят е срещу мен. Аз обаче винаги отстоявам истината, каквато и да е тя", започна тя. 

"Изтрих си всички профили в социалните мрежи, не исках да чета обидни коментари за себе си и да гледам колко несправедливи са хората и веднага те съдят за всичко. Това ми причини голям стрес и се чувствах зле. Чух толкова обидни квалификации, толкова лоши думи, от които и днес ме боли. Просто настоявах за повече уважение, но за съжаление много често хората съдят прибързано без да знаят нищо“, каза Шарапова.