Любен Попов и Илияна Шейтанова са победителите в последния турнир на Уикенд тур за 2019 – Hot Springs Open. Надпреварата се проведе в Hot Springs Medical & SPA Hotel в село Баня, а според организатори и играчи беше най-оспорвана от старта на веригата през 2013. При мъжете освен водачът в ранглистата на Интерактив тенис Любен Попов участваха опитните Едиз Батран, Найден Жеков, Виктор Йовчев, Петър Бозуков и Красимир Минтов. Всички те имат десетки победи в аматьорски турнири и всеки спечелен мач срещу тях е истински подвиг. Любен Попов успя да се нагласи най-добре към настилката в Баня и да се възползва от предимствата на изкуствения клей. Набрал инерция от няколко победи в състезания на ИТЛ през последните месеци, той победи на полуфинала Найден Жеков с 6:0, а на финала се наложи над Едиз Батран с 6:1.

“Доволен съм от победата и че се запознах с тенисисти от цяла България, - каза след триумфа си Любен, който дебютира в турнирите на Уикенд тур. – Бях тук с приятелката ми, хареса ни и смятаме да се включим и следващата година. Мачовете бяха интересни и оспорвани. В груповата фаза загубих от Атанас Гаджев, въпреки че имах 4 мачбола при 5:4 и 40:0. За щастие след две победи в групите си бях осигурил участие в елиминациите. Загубата ме накара да изляза по-концентриран в последния ден и да наложа своето темпо. Изкуственият клей е подходящ за агресивна игра, а аз не обичам да задържам топката. В последно време играя много добре и се надявам да задържа това ниво. През седмицата имам мачове в категория 500 в 9 MG Zaimov / ITL Night 2019, след което чакам Десетия вечерен турнир на ИТЛ и финалите през декември.

При дамите Илияна Шейтанова се наложи с 6:4 над Ива Дарданова. Това се случи само месец и половина след раждането й, а победата й мотивира всички участнички да тренират още повече и да подобряват играта си.

Турнирът в Hot Springs Medical & SPA беше последен за 2019. През следващата година програмата на Уикенд тур отново ще включи нови дестинации. Първата е Sani Resort на Халкидики, където от 3 до 5 април ще се проведе Sani Resort Open. Там се намира Rafa Nadal Tennis Centre, а записването вече е отворено. Повече подробности за УТ и за състезанията на веригата можете да намерите на www.weekendtour.bg.