Лия Каратанчева отпадна в първия кръг на сингъл на турнира по тенис за жени на клей във Варна с награден фонд 25 хиляди долара.

Националката на България за "Били Джийн Къп" отстъпи пред Шантал Сован (Германия) с 6:4, 2:6, 4:6 за близо три часа на корта.

В третия сет след 3:3 германката взе подаването на Каратанчева, което се оказа достатъчно, за да затвори мача.

Дия Евтимова, която премина през квалификациите, загуби на старта на основната схема от Анета Лабоуткова (Чехия) с 4:6, 6:7(3) за 2:05 часа.

Три 16-годишни българки получиха "уайлд кард" за основната схема - Росица Денчева, Йоана Константинова и Естела Иванова, но две от тях отпаднаха днес. Константинова отстъпи пред Естер Мери (Словакия) с 1:6, 2:6 за 81 минути, а Иванова претърпя поражение от румънката Илона Гиороайе с 0:6, 0:6.

Утре предстоят две срещи на сингъл с българско участие. Денчева ще играе в първия кръг срещу четвъртата поставена Юлия Авдеева (Русия). Юлия Стаматова, която се класира за основната схема като "щастлива губеща", започва с двубой срещу квалификантката София Милатова (Словакия).

В надпреварата на двойки Стаматова и София Милатова (Словакия) се класираха за четвъртфиналите без игра след отказ на съперничките им и втори в схемата Илона Гиороайе и Оана Симион (Румъния).

По-късно днес Йоана Константинова и Естела Иванова ще играят срещу Карола Бедженару (Румъния) и Ясмин Мансури (Франция).

 

БТА / Автор: Ива Кръстева