Бившата лидерка в световната ранглиста по тенис за жени Ким Клайстерс, която все още няма победа след завръщането си на корта през февруари 2020 година, прие покана за участие на турнира в Маями, обявиха организаторите.

37-годишната белгийка игра за последно на Откритото първенство на САЩ през миналия септември и отстъпи в първия кръг.

"Маями винаги е бил предпочитана дестинация в тура за мен. Имам чудесни спомени от това място и се радвам, че отново ще бъда там", каза Клайстерс, която спечели турнира през 2005 и 2010.

Белгийката получи място в "Залата на славата" през 2017, след като спечели 41 титли на сингъл, включително четири от веригата за "Големия шлем". Тя прекрати кариерата си за първи път през 2007, когато роди първото си от общо три деца.

Клайстерс се завърна на корта през 2009 и едва в третия си турнир спечели Откритото първенство на САЩ като непоставена с "уайлд кард". Тя вдигна трофея отново през 2010 и затвърди успеха си в Мелбърн, но през 2012 прекрати за втори път кариерата си.

"Радваме се да приветстваме Ким отново в Маями. Тя е страхотна тенисистка и още по-добър човек. Освен това, не често се случва да видиш член на "Залата на славата" на турнир от нивото на нашия", обявиха организаторите.