Петра Квитова безспорно е една от най-добрите в женския тенис. Чехия определено се гордее с успехите на Квитова, а тя е безкрайно обичана в родината си. През 2011 година, чехкинята спечели 6 титли, като включително триумфира и на Уимбълдън.

Петра съвсем заслужено достигна до второ място в световната ранглиста, а пък през 2018 година, Квитова също направи феноменален сезон. Тя спечели титла пред родна публика в Прага, а седмица по-късно триумфира и на изключително силния турнир в Мадрид. 

В испанската столица, по пътя към трофея Квитова загуби само сет, а във финалния двубой се наложи над Кики Бертенс след 3-часова битка. Чешката тенисистка определя трофея в Мадрид, като изключително ценен и значим в нейната кариера.

„Спомням си финала в Мадрид все едно беше вчера. Няма значение, че вече минаха 2 години, бях изключително изтощена още преди да започне финала. Половин час преди срещата аз просто спях и правих всичко, за да се чувствам по-добре. Мачът ми с Кики Бертенс бе епичен, тя игра прекрасно и след  3 часа голяма битка, аз бях победителката.  Този мач ми помогна да израсна психически и да повярвам още повече в себе си, като всеки човек и аз имам своите трудни моменти, но мисля, че съм дала много на тениса и мога да бъда щастлива от постигнатото“, завърши Квитова.

Автор: Делян Калинков