Чехкинята Петра Квитова се класира за четвъртфиналите на силния тенис турнир в Пекин, след като се наложи повече от убедително с 6-1, 6-4 над Каролин Возняцки за 73 минути игра.

Квитова започна изключително агресивно срещата и реализира ранен пробив, за да дръпне с 3-1 в резултата. Чешката тенисистка затвърди с лекота брейка, а след това направи нови два, с което тотално отказа от сета бившата номер 1 в света.

Втората част предложи малко по-равностойна игра на корта, но датчанката така и не съумя да намери противодействие срещу 12-та поставена в надпреварата. В крайна сметка Квитова направи ключов пробив в десетия гейм, с което оформи крайното 6-1, 6-4.

В спор за място на полуфиналите 18-та в света ще се изправи срещу сънародничката си Барбора Стрицова. В друг мач 13-та поставена Елина Свитолина (Украйна) също си уреди място в четвъртфиналната фаза на надпреварата, след като се наложи над рускинята Елена Веснина с 6-2, 7-5. Следваща съперничка на Свитолина е французойката Каролин Гарсия, която по-рано днес се наложи над своята сънародничка Ализе Корне също с 2-0 сета. /БГНЕС