Двукратната вицешампионка Светлана Кузнецова (Русия) се класира за четвъртфиналите на силния турнир по тенис в Дубай с награден фонд 2,05 милиона долара.

Поставената под номер 16 Кузнецова победи третата в схемата и шампионка от "Ролан Гарос" Франческа Скиавоне (Италия) с 1:6, 6:0, 7:5.

Така рускинята взе реванш за загубата си на осминафиналите на Откритото първенство на Австралия през миналия месец с 4:6, 6:1, 14:16 за рекордните по продължителност на среща от турнирите от Големия шлем 4:44 часа.

Кузнецова затвори мача със седмия си мачбол, но този път срещата продължи "само" два часа.

"Чувствах, че играя добре, но победата на няколко пъти ми се изплъзваше. Беше само една точка, която ми оставаше, но така и не успявах да я взема. Беше странно. За момент си спомних за Мелбърн. Все пак се радвам, че успех", заяви рускинята, която във втория кръг отстрани най-добрата българска тенисистка
Цветана Пиронкова.

Следващата съперничка на Кузнецова ще бъде осмата в схемата Агниешка Радванска (Полша), която само за 68 минути се справи с французойката Марион Бартоли с 6:3, 6:2.

Номер 2 Вера Звонарьова (Русия) също отпадна в третия кръг след поражение от сънародничката си Алиса Клейбанова с 3:6, 2:6. "Не играх добре. Допусках прекалено много грешки. Просто днес на корта не бях аз. Това е един от най-слабите ми мачове", каза Звонарьова.

Четвъртата в схемата Саманта Стосър (Австралия) пък се класира за четвъртфиналите след 6:3, 6:4 над швейцарката Пати Шнидер.
Миналогодишната полуфиналистка Шахар Пеер също продължава напред след труден успех с 3:6, 6:4, 6:1 над белгийката Янина Викмайер.