Късметът от Откритото първенство на Франция за руската тенисистка Светлана Кузнецова свърши. Миналогодишната победителка и поставена под номер 6 отпадна в третия кръг на престижната надпревара, след като отстъпи с 3:6, 6:2, 4:6 на сънародничката си Мария Кириленко.

Кузнецова загуби с лекота първия сет, но с втория върна равенството. Тя започна отлично в решителния трети сет, след като спечели разиграване за гейм при 2:0 в своя полза. Кириленко спечели следващите четири гейма и не позволи на именитата си съперничка да вземе разиграването за 5:5, след което загуби два мачбола, но в крайна сметка победи с топка в аут на Кузнецова, информира БТА.

"Доволна съм от играта си в края на мача. Бях доста агресивна. Рискувах и спечелих, но последният гейм бе наистина много, много труден. Това все пак е една от най-хубавите победи в моята кариера. Очаквам труден мач срещу Франческа Скиавоне, защото тя играе като мъж", заяви Кириленко.

Междувременно поставената под номер 5 Елена Дементиева се класира напред в турнира, след като отстрани Александра Возняк. Рускинята загуби първия сет с тайбрек на 2 точки, но в следващите два остави канадската си съперничка съответно с 3 и 4 спечелени гейма за крайното 6:7(2), 6:3, 6:4.