Купите от Санта Марина Оупън I, организатор на който е веригата за СПА и тенис туризъм Weekend Tour, отидоха в Сандански и в Казанлък. 

При мъжете трофея взе Георги Митрев, който преди три седмици доминира и в първия турнир на веригата в Сандански. При жените първа завърши Йоанна Маринова, която показа завидна воля за победа и записа титла N1 в надпреварите на Weekend Tour.

Мачовете при мъжете бяха оспорвани, а голямата изненада поднесе Едиз Батран, който се класира за елиминациите, но отказа да продължи. Така един от най-добрите аматьори в България отвори схемата за останалите фаворити. Четвъртфиналите предложиха много емоции. 

Шампионът от миналогодишното издание на турнира Мариан Стоянов хвърли всичките си усилия срещу победителя от Сандански Георги Митрев. И двамата показаха открит и атакуващ тенис, но в крайна сметка победата отиде при Митрев (6:4). 

В следващия кръг той се изправи срещу Стоян Митрев от Търговище, който елиминира казанлъчанина Красимир Минтов с 6:4. Мачът се игра на централния корт веднага след финала при професионалистите от турнира на ITF в Санта Марина. 

Френският тенисист Себастиан Болтц спечели "Санта Марина Къп" с награден фонд 15 хиляди долара, след което дойде ред на Георги Митрев и Стоян Митрев. Въпреки разликата в класите, и двете срещи бяха емоционални и предложиха оспорвани разигравания. 

В крайна сметка победител стана Георги Митрев, който спечели с тайбрек (7:5). Така шампионът от Сандански продължи победната си серия, като на финала се изправи срещу представителя на Бургас Пламен Димитров. След ударно начало Митрев поведе с 3:0, но след това Димитров показа завидна физическа устойчивост, не се огъна и до последно се бори. На моменти Митрев беше на прага на силите си и беше на път да се откаже, но силната воля за победа не го предаде. Така той затвори мача с минимален аванс от 6:4.

тенис

При дамите до полуфиналите достигнаха Дафина Славова, Йоанна Маринова, Искра Бочева и Надежда Иванова. В битката за титлата една срещу друга застанаха казанлъчанката Йоанна и софиянката Искра. В групите Искра загуби от съперничката си, но във финала беше решена на реванш. Въпреки това Йоанна отново взе своето и спечели турнира.

При смесените двойки купата отиде при двойката от Казанлък Йоана Маринова и Мариан Стоянов след безапелационна победа над семейство Миреви от Търговище.

Победителите в Санта Марина Оупън I си тръгнаха с ваучери от Wilson за магазини SportBox и с почивки за двама в Банско. За надпреварата на брега на морето дойдоха повече от 100 тенисисти и техните близки и приятели. 

48-те състезатели бяха разделени в групи от по четирима, което им гарантира минимум три мача. За пръв път Weekend Tour проведе и тенис лагер, в който участие взеха шест души. Те получиха уроци от лицензиран тенис учител и направиха първи стъпки в тениса.

Weekend Tour продължава обиколката на България с нова дестинация в календара си. От 1 до 3 юни ще се проведе Uva Nestum Open, в петзвездния комплекс Uva Nestum в Гоце Делчев. Това ще е първият бутиков турнир, в който за участие ще бъдат допуснати само 30 участника. В схемата на надпреварата все още има четири свободни места, а фаворит за титлата е отново Георги Митрев, който се намира в страхотна форма. 

В края на юни идва ред на дългата тенис ваканция на веригата - Гриин лайф тенис холидей, която ще се проведе от 25 юни до 1 юли в комплекса Грийн лайф в Каваци.