Това е третата ми година тук, свикнала съм с обстановката, чувствам се добре тук в София. Ще бъде страхотно, ако българската публика ме подкрепи", сподели французойката Ализе Корне след тегленето на жребия за Турнира на шампионките.

"Групата е тежка, всички осем тенисистки са добри, така че не съм очаквала нещо по-лесно. С Макарова, Мугуруса и Флавия Пенета групата ни е много силна. Ще дам всичко от себе си, за да се класирам за полуфиналите. Нямам търпение да разбера с кого ще играя в първия мач", коментира Корне след жребия.

"Това е третата ми година тук, ще видим дали това ще ми даде предимство. Свикнала съм с обстановката, чувствам се добре тук в София. Не знам дали това ще ми помогне в мачовете, но познавам залата, познавам корта и публиката. Сигурна съм, че ще ми бъде много приятно да участвам, както беше миналата година", допълни тя.

"Имах страхотен сезон, много се гордея с това. Надявам се това да ми даде увереност. Турнирът е много силен, всеки мач ще бъде много труден. Ще се опитам да си спомня за всичките добри мачове, които имах тази година и ще мисля мач за мач", сподели французойката.

"Имах две тренировки в залата днес. Кортът е доста подобен на този от миналата година. Харесва ми, настилката е доста добра и нямам търпение залата да се напълни с хора, ще бъде страхотно".

Корне призна, че се надява на подкрепа от страна на българските фенове: "Надявам се. Хайде, българи, подкрепете ме! Ще бъде много приятно. Цветана винаги е фаворитката тук, но аз не съм в нейната група и ще бъде много хубаво, ако феновете ме подкрепят. Надявам се да ги накарам да се наслаждават на тениса". /БГНЕС