Контузия може да прекрати участието на водачката в основната схема на Откритото първенство по тенис на Катар Ана Иванович. Сръбкинята получи травма по време на срещата си от втория кръг с Олга Говорцова (Беларус). Иванович бе само на две точки от победата, когато падна до основната линия и се хвана за глезена. Тя все пак успя да доиграе двубоя и стигна до успех с 6-3, 6-1, но участието й в мача с полякинята Агнешка Радванска е под сериозен въпрос. „Боли не много и изпитвам трудности дори да ходя. Ще изчакам да мине нощта, но е много спорно дали ще играя утре”, призна Иванович.

Силният вятър попречи на много от тенисистките да намерят верния си ритъм на игра. Поставената под номер две в основната схема рускиня Светлана Кузнецова спечели със 7-5, 7-5 срещу Натали Деши (Франция).

Друга рускиня – Мария Шарапова, надделя с 6-4, 4-6, 6-1 над сънародничката си Галина Воскобоева. Третата в схемата Йелена Янкович спечели с 6-1, 3-6, 6-3 срещу Ярослава Шведова (Русия), а Винъс Уилямс надигра Карин Кнап (Италия) с 6-2, 6-3.

Бившата номер едно в света Амели Моресмо и поставената под номер пет в основната схема Анна Чакветадзе напуснаха надпреварата. Моресмо загуби с 6-7, 5-7 от Тамарин Танагугарн (Тайланд), а Чакветадзе отстъпи с 6-7, 4-6 на китайката Ли На.