Коко Гоф се класира за втория кръг на силния тенис турнир в Торонто, след като надви сънародничката си Мадисън Бренгъл в изцяло американски сблъсък от първи кръг на надпреварата с 6-1, 6-3. Срещата продължи малко над час игра.

10-та в основната схема не остави никакви съмнения в превъзходството си на корта, особено в откриващия сет. Тя стартира с ранен пробив и впоследствие реализира още един до края на частта. Втората започна с брейк за квалификантката Бренгъл, но Гоф го върна моментално и след това проби подаването на съперничката още два пъти, за да ликува с крайната победа.

Младата американка сервира под 50% за целия мач, но загуби само четири точки на първо подаване и девет на второ, като отрази една от двете възможности за пробив пред сънародничката си. В следващия кръг Гоф ще се изправи срещу шампионката на Уимбълдън Елена Рибакина, която елиминира квалификантката Мари Бужкова в два сета.

Напред продължиха още Юлия Путинцева, Лейла Фернандес, Алисън Риск и Жил Тайхман, която отстрани ветеранката Винъс Уилямс.