Поставената под номер 5 Ким Клайстерс отпадна от турнира в по тенис в Монреал с награден фонд два милиона долара. Контузената белгийка загуби с 6:2, 3:6, 2:6 от рускинята Вера Звонарьова и все още не се знае дали ще може да участва на Откритото първенство на САЩ, което започва след десет дни. Клайстерс спечели първия сет, но получи травма в бедрото във втората част и това й попречи да спечели срещата.

Победата е втора за рускинята в седем двубоя срещу Ким Клайстерс, миналогодишна победителка на турнира от Големия шлем в Ню Йорк.

"Не се притеснявам. Най-вероятно ще участвам на Откритото първенство на САЩ", лаконична бе Клайстерс.

На полуфиналите Вера Звонарьова ще срещне Виктория Азаренка от Беларус, победила с 6:2, 7:6 (6) французойката Марион Бартоли.

Номер 2 в схемата Каролин Возняцки (Дания) спечели с 6:3, 6:2 срещу италианката Франческа Скиавоне и се класира за полуфиналите на турнира в Торонто. Возняцки ще бъде поставена под номер 1 в женската схема на Откритото първенство на САЩ, защото Серена Уилямс се отказа от участие заради претърпяна операция но десния крак.

На полуфиналите на турнира в Канада Каролин Возняцки ще се изправи срещу рускинята Светлана Кузнецова, която лесно надигра китайката Чжън Цзи с 6:1, 6:3.