Защитаващата титлата си шампион на Откритото първенство по тенис на САЩ при жените Ким Клайстерс се класира за четвъртфинал, след като елиминира сръбкинята Ана Иванович.

В мач от 4-ия кръг на турнира Клайстерс се наложи с 6:2, 6:1. Белгийката проби три пъти сервиса на Иванович в първия гейм, а след това повтори същия резултат и във втория, за да се класира напред.

Мачът между двете бивши номер 1 в света се игра при изключителен зрителски, интерес, а според специалистите и двете състезателки са се доближили до най-добрите си изяви в последните 18 месеца.

Италианката Франческа Скиавоне също се класира за четвъртфиналите при жените, след като елиминира рускинята Анастасия Павлюченкова с 6:3, 6:0. Шампионката от Ролан Гарос, поставена под номер 6, за втори пореден път се справя с Павлюченкова, която на Ю Ес Оупън беше поставена под номер 20.

Скиавоне спечели сравнително трудно първия сет, след което поведе с 3:0 във втория. Тогава обаче Павлюченкова поиска лекарска помощ заради травма в десния лакът.

Прекъсването не попречи на Скиавоне да продължи в същия стил и след това и затвори сета с 6:0. Следващата съперничка на Скиавоне ще бъде Винъс Уилямс или Шахар Пеер от Израел, поставена под номер 16 в схемата.