Бившата номер 1 в женския тенис Ким Клайстерс потвърди, че за последен път ще участва в турнира "Уимбълдън", който стартира утре в Лондон.

Белгийката, която е носителка на четири титли от Големия Шлем, ще сложи край на кариерата си след Откритото първенство на САЩ през септември.

"Аз съм твърде възрастна за тениса, още повече че искам да съм силна физически. Подложих тялото си на всичко през последните 15-20 години. Имах страхотна кариера и страхотен живот. Не бих променила нищо", каза 29-годишната Клайстерс, която се оттегли от спорта през 2007-ма година и стана майка.

Белгийката се завърна на корта през 2009-та година и спечели Откритото първенство на САЩ през 2005, 2009 и 2010 година, както и Откритото първенство на Австралия през 2011-та година. Клайстерс, която е двукратна финалистка на "Уимбълдън" ще играе на тревните кортове в Лондон за втори път в последните шест години. Белгийката се отказа преди няколко дни от полуфиналите на турнира в Хертогенбош заради разтежение на коремен мускул.

"Това е стара контузия. Миналата година е Торонто получих разкъсване на коремен мускул от ляво и сега отново имам болки. Реших да не рискувам и затова се отказах от турнира", добави Клайстерс.

Тя ще играе в номер 18 в схемата и бивша номер 1 Йелена Янкович (Сърбия) в първия кръг на "Уимбълдън". "Ще бъде труден мач. Но съм готова за първия си двубой в турнира", каза още белгийката.

Клайстерс заяви, че след олимпийските игри в Лондон и Откритото първенство на САЩ ще промени драстично живота си. "Аз и моят съпруг искаме още деца. Имам тенис академия в Белгия, която в момента се реновира. Това ще бъде мястото, на което ще прекарвам дните си. С нетърпение го очаквам", добави Клайстерс.