Завърналата се след дълго отсъствие от тенис кортовете Ким Клайстерс (Белгия) ще играе срещу поставената под номер 3 Винъс Уилямс (САЩ) в четвъртия кръг на женската схема от Откритото първенство на САЩ, което е с общ награден фонд от 21.6 милиона щатски долара. Белгийката срази своята сънародничка Кирстен Флипкенс с 6:0, 6:2, докато Уилямс срещна затруднения, но отстрани Магдалена Рибарикова (Словакия), с 6:2, 7:5.

„Клайстерс играе много добре до момента, но аз също съм в отлична форма. Радвам се да я видя пак на корта, но аз искам да продължа в следващия кръг на турнира", заяви поставената под номер 3 в женската схема Винъс Уилямс. Тя получи нова контузия на коляното, но това няма да я извади от мача с Клайстерс, която играе в САЩ за първи път от 2005-а година насам.

Сестрата на Винъс - Серена, която е поставена под номер 2, също се класира за следващия етап на американското първенство. Тя отстрани с 6:3, 7:5 Мария Санчес (Испания). Напред продължава и номер 7 Вера Звонарьова (Русия), която победи с 6:2, 6:4 Елена Веснина (Русия). Единствената отпаднала от топ 10 е номер 8 Виктория Азаренка (Беларус), която загуби с 6:4, 2:6, 2:6 от Франческа Скиавоне (Италия).