Ким Клайстерс се спаси от изненадваща загуба във втория кръг на турнира по тенис в Индиън Уелс, САЩ, с награден фонд 4,5 милиона долара, след като победи трудно италианката Сара Ерани с 6:3, 2:6, 6:4 в среща от третия кръг.

Белгийката Клайстерс остана доста разочарована от трудната си победа, но положението при номер три в схемата Вера Звонарьова беше още по-лошо. Рускинята загуби от словашката тенисистка Доминика Цибулкова с 4:5, 7:6(4), 6:4 в среща, която свърши след повече от три часа игра. Цибулкова се възползва едва от четвъртото си разиграване за мача, с което спечели за първи път срещу Звонарьова. В следващия кръг тя ще има по-лесна задача, след като белгийката Янина Викмайер надви с 3:6, 6:4, 6:1 Кая Канепи от Естония.

В други срещи от третия кръг Йелена Янкович победи с 6:2, 6:4 Юлия Гьоргес, докато шампионката от Откритото първенство на Франция - Франческа Скиавоне, надви с 6:2, 6:3 французойката Ализе Корне, която по-рано в турнира отстрани българката Цветана Пиронкова.

Поставената под номер две Клайстерс записа шест аса и 13 двойни грешки срещу Ерани, но стигна до пробиви в подаването на опонентката си на два пъти в началото на третия сет. С това тя успя да спечели срещата за по-малко от два часа.

Белгийката, която е шампионка в турнира от 2003-а и 2005-а година, не успя да спечели собственото си подаване на два пъти в първия сет и в други три гейма през втория.

"Не играх по най-добрия начин. Чувствах се малко бавна в краката. Рамото пък ме болеше при всеки сервис. На тази настилка и срещу подобна съперничка болките се засилваха по време на всяко връщане с топспин. Единственото хубаво нещо беше това, че спечелих без да покажа най-доброто от себе си", заяви Клайстерс.