Шампионката от Откритото първенство на Австралия Ангелик Кербер и актуална номер 2 в женската тенис-ранглиста, се отказа на полуфинала на турнира в Чарлстън (Южна Каролина) заради вирусна инфекция. 

Така представителката на домакините Слоун Стивънс ще спори тази нощ за титлата, а до момента на прекратяването на мача водеше с 6:1, 3:0. Другата финалистка е рускинята Елена Веснина, която се справи с 5-ата в схемата на турнира Сара Ерани (Италия) с 6:4, 4:6, 6:2. Веснина има финал на същия турнир преди 5 години, но губи от Каролин Возняцки. Сега тя стартира от квалификациите и стига до мача за титлата, което е прецедент в 44-годишната история на турнира. 

Стивънс спечели лесно срещу Кербер първия сет с 6:1, а във втория гейм на втория сет треньорът на германката слезе на корта, за да я попита дали е в състояние да продължи. Тя остана още един гейм, в който обаче взе само една точка и поиска срещата да бъде прекратена. 
За Стивънс, който участва за шеста поредна година в турнира, е първо стъпване на финала. Веснина пък се нуждаеше от 2 часа и 20 минути, за да си гарантира победата над Ерани./БТА


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS