Германката Анжелик Кербер отпадна в четвъртия кръг на силния турнир по тенис в Индиън Уелс (САЩ) с награден фонд 6,9 милиона долара.

Поставената под номер 2 Кербер загуби от 14-ата в схемата Елена Веснина с 3:6, 3:6 за 84 минути.

Германката от понеделник ще оглави световната ранглиста заради отсъствието на възстановяващата се от травма на лявото коляно Серина Уилямс.

Сезонът на Кербер, която през миналата година спечели две титли от Големия шлем, е повече от колеблив. Това беше нейна шеста загуба в 15 мача през кампанията, като досега само веднъж достигна до полуфинал на турнир в Дубай.

"Мисля, че изиграх добър мач. Анджи ще бъде номер 1 през следващата седмицата, така че поздравления за нея. Тя е страхотен играч и боец на корта. Чувствах се добре от началото на мача. Усещах ударите си, сервисът ми вървеше. Анжелик връща много топки, тя е една от най-добре защитаващите се тенисистки в Тура. Наясно съм, че от началото на сезона тя има някои трудности, но играч като нея няма да ти даде нищо даром. Опитах се да бъда агресивна и да я движа повече по корта. Всичко се получи. Бях малко нервна към края на мача, когато тя успа да намали от 1:4 до 3:4, но все пак успях", коментира Веснина, която проби пет пъти подаването на съперничката си и пласира 28 печеливши удара.

На четвъртфиналите полуфиналистката от Уимбълдън ще се изправи срещу представителката на домакините Винъс Уилямс, която надделя над квалификантката Шуай Пън (Китай) с 6:3, 1:6, 6:3.

"Много уважавам Винъс и Серина. Те са големи шампионки. Надявам се да се получи добър мач. За мен е чест всеки път, когато излизам срещу нея", кама Веснина, която има три победи в пет мача срещу Винъс досега.

Третата в схемата Каролина Плишкова (Чехия) също достигна до четвъртфиналите, след като поведе с 5:1 и съперничката й Тимеа Бачински (Швейцария) се отказа заради травма на лявата китка.

Плишкова ще търси място на полуфиналите за втора поредна година срещу шампионката от "Ролан Гарос" Гарбине Мугуруса (Испания), която елиминира Елина Свитолина със 7:6(5), 1:6, 6:0 и прекъсна серията на украинката от 15 поредни победи.

Други две рускини продължават напред и ще се срещнат на четвъртфиналите. Анастасия Павлюченкова се справи с номер 6 Доминика Цибулкова (Словакия) с 6:4, 3:6, 6:2, а двукратната шампионка в турнирите от Големия Шлем Светлана Кузнецова спечели срещу Каролин Гарсия (Франция) с 6:1, 6:4.