Анжелик Кербер се класира за финала на турнира на WTA, който се провежда в Сингапур. Номер 1 се справи с Агнешка Радванска (Полша) с 6:2, 6:1. На финала германката ще срещне Доминика Цибулкова (Словакия), който преодоля рускинята Светлана Кузнецова с 1:6, 7:6 (2), 6:4.

Новата водачка в световната ранглиста, която повали от първата позиция в женския тенис Серена Уилямс след победите си в Австралия и на Флашинг Медоус, направо прегази защитаващата титлата си Радванска. Това е четвърто участие на Кербер на финал на WTA и за първи път преодолява груповата фаза, като дори достига и до мача за титлата. "Невероятно е да отида на финала във финалния турнир.

Завършвам невероятните си 12 месеца с невероятното ми участие на финала. Работя здраво, концентрирана съм върху порграмата си и в същото време съм спокойна. И ето резултатите от целия този труд, коментира след мача Кербер. Кербер спаси и двете възможности за пробив, които се откриха за Радванска, а в същото време реализира 7 от 13 възможности. Тя стартира от самото начало с много агресия и бързо пречупи полякинята. През втория сет Радванска опита да промени тактиката си и да отговори на Кербер, но идеите й не се получиха и тя допусна още четири пробива след три в първата част. /БТА