София Кенин и Барбора Крейчикова ще се изправят една срещу друга на финала на тенис турнира в Сан Диего. Представителката на домакините надви сънародничката си Ема Наваро в три сета, докато чехкинята срази друга американка - Даниел Колинс, след обрат в три сета.

Кенин се нуждаеше от малко над два часа и десет минути игра, за да пречупи съпротивата на Наваро. Бившата шампионка от Аустрелиън Оупън изигра стабилен първи сет, в който даде само два гейма на съперничката, като поведе с пробив и във втората част. Последва обаче моментален рибрейк, а след това и нов пробив на сметката на Наваро за 5:3 и сервис. 61-та в света пропусна обаче пет сетбола на собствен сервис, преди в крайна сметка да пробие решително в 12-ия гейм. В третата част обаче Кенин направи един пробив повече от опонентката - 3:2, което й беше достатъчно за крайната победа.

Крейчикова също трябваше да играе три сета с бившата финалистка в Мелбърн Колинс. Четвъртата в схемата загуби първия сет с 3:6, но във втория прояви търпение след разменени пробиви на старта и с брейк в 12-ия гейм изравни резултата. Бившата шампионка от Ролан Гарос реализира три пробива в решителната част, което й бе достатъчно за място на финала.

В него чехкинята ще търси седма титла в кариерата и втора за сезона след тази в Дубай през февруари. Кенин, която след титлата в Австралия имаше проблеми с контузии и спад във формата, ще се бори за шести трофей на сингъл при жените и първи от март 2020-а насам, когато завоюва титлата в Лион. Това е първият й финал при дамите от октомври същата година, когато отстъпи на Ига Швьонтек в спора за трофея на Ролан Гарос.