Водачката в световната ранглиста Каролине Возняцки от Дания се класира за четвъртия кръг на силния турнир по тенис за жени в Индиън Уелс (САЩ) с награден фонд 4,5 милиона долара.

Возняцки, която загуби на финала от сръбкинята Йелена Янкович през миналата година, отнесе 28-ата в схемата Мария Хосе Мартинес Санчес (Испания) с 6:1, 6:3

20-годишната датчанка не допусна пробив и се възползва от проблемите на съперничката си при първи сервис (само 35 процента), за да триумфира за 71 минути.

"Беше важно да се движа добре и да връщам възможно повече ретури. Бях подпомогната и от проблемите й с първия сервис. Трябваше да я притискам на основната линия, но без да пресилвам ударите си. Радвам се, че успях", заяви Возняцки.

За място на четвъртфиналите датчанката ще се изправи срещу номер 22 Алиса Клейбанова (Русия), която победи 13-ата в схемата Флавия Пенета (Италия) с 6:3, 6:4.

Бившата номер 1 Динара Сафина (Русия) продължи победната си серия след завръщането си на корта след контузия на гърба. 108-ата в света в момента Сафина надделя със 7:6(2), 6:4 над четвъртата в класацията на УТА Саманта Стосър (Австралия), която през миналата година достигна до полуфиналите. Така рускинята ще се изправи срещу сънародничката си Мария Шарапова в четвъртия кръг.

Номер 16 Шарапова разби Араван Резаи (Франция) с 6:2, 6:2 за 73 минути. "Стартирах лошо, но и тя допусна много грешки. В течението на мача започнах да сервирам по-добре, а и ретурите ми започнаха да влизат. Доволна съм от представянето си във втория сет", заяви Шарапова, която се завърна в игра след 5-седмично отсъствие заради заболяване.

Номер 8 Виктория Азаренка (Беларус) продължава напред след успех със 7:6(3), 6:3 над полякинята Урсула Радванска. Така Азаренка ще срещне в четвъртия кръг по-голямата сестра на Урсула - Агниешка Радванска. Деветата в схемата Агниешка отстрани с 6:0, 2:6, 7:5 Мария Кириленко (Русия).