Каролина Плишкова трябва да защитава титлата си от турнира в Рим. През миналата година чехкинята триумфира в италианската столица, а сега е амбицирана да го направи отново. Чешката тенисистка започна по най-добрия начин участието си, след като се наложи над своята сънародничка Барбара Стрицова в два сета без особени проблеми. 

Gulliver/Getty Images
11 снимки

Следващият опонент на Плишкова в осминафиналите е рускинята Ана Блинкова. Определено една от най-добрите тенисистки в момента е смятана за един от основните претенденти за трофея на италианска земя, а тя не скри любовта си към Рим и  престижното състезание. 

"Винаги обичам да играя в Рим, харесва ми тук. Сега времето е по-топло и трябва да свикваме с това, но условията са такива. Амбицирана съм да защитя титлата си, но няма да ми е никак лесно, защото конкуренцията е жестока.  Доволна съм от играта си, имаме чудесни условия, а градът е много красив. Всеки мач по големите турнири е предизвикателство за самия теб, миналата година в Рим  се представих прекрасно и нося чудесни спомени. Очакванията ми за мача с Блинкова са за трудна среща, но ако играя своята игра ще спечеля", каза Плишкова.