Бившата номер 1 в света Йелена Янкович все още не е сигурна дали да поднови кариерата си след игра за първи път от близо три година на демонстративния турнир "Адрия Тур", организиран от Новак Джокович в Белград.

Янкович, която завърши сезон 2008 на върха в ранглистата на УТА, за последно игра при загубата от Петра Квитова (Чехия) в първия кръг Откритото първенство на САЩ през 2017 година.

"Това е първи път, в който държа тенис ракета от много дълго време и се радвах като дете в магазин за бонбони", каза 35-годишната сръбкиня на пресконференция.

"Чувствах се, все едно за първи път съм на корта. Имах контузия на гърба, която не само затрудни моята тенис кариера, но беше толкова сериозна, че не можех да ходя правилно или дори да спя. Вече съм напълно възстановена, но не знам дали това е завръщане. Вратата е отворена, никога не съм се отказвала от тенис официално, но сега има различен живот", добави Янкович.

Тя игра на двойки заедно с Новак Джокович, а двамата надделяха със 7:6 (6) над сънародниците си Олга Данилович и Ненад Зимонич.