Шампионката от Уимбълдън Петра Квитова днес бе изписана от болницата, в която беше настанена. 

Тенисистката беше нападната от непознат в дома си в Простейов, като лявата и ръка пострада тежко и се наложи чехкинята да бъде оперирана. Тя заяви пред журналисти, че е направила окуражаващ напредък след нападението. "Благодаря ви, че сте тук днес”, каза Квитова.

"Щастлива съм да ви кажа, че се чувствам добре. Медицинският екип, полицията, семейството и моят екип ми оказаха невероятна подкрепа в тази трудна ситуация. Искам да благодаря на всеки един от тях, който е бил важна част през последните четири дни”.

Поразена съм от всичките съобщения и любовта от голямото тенис семейство, както и от феновете и публиката. Благодаря ви!”.

„Това, което ми се случи беше много страшно, но не се виждам като жертва, не се самосъжалявам и няма да поглеждам назад. Ще използвам цялата си енергия, за да се фокусирам върху възстановяването си, като ще направя всичко възможно, за да се върна към спорта, който толкова много обичам, колкото се може по-скоро. Вчера сутринта, когато лекарят ме преглеждаше, аз бях в състояние да си движа пръстите на лявата ръка. Това, за мен, е най-големият коледен подарък, за който дори и не съм си мечтала. Сега очаквам с нетърпение да прекарам време с моето семейство и моля за уединеност и спокойствие, докато не започна моето пътешествие обратно към тенис корта”.

Петра Квитова ще остане извън корта най-малко за период от 6 месеца, но по всичко личи, че тя ще се възстанови напълно. / БГНЕС