Ива Дарданова грабна титлата във Вечерния женски турнир на ИТЛ, който се игра в Борисовата градина. На финала, след оспорван мач с много обрати, тя победи Искра Бочева с 2:1 сета (4:2, 2:4, 10:8) и записа първа титла в Интерактив тенис. В традиционния за лигата турнир, който е подарък за дамите за осми март, се включиха осем състезателки. Фаворитка за титлата беше Стефка Бончева, но тя се отказа в последния момент и остави пътя към победата свободен.

Финалът между Ива и Искра започна оспорвано и с агресивна игра. Първият пробив дойде при 1:1 за Ива, но противничката й веднага взе следващия гейм. Ива обаче отново успя да пробие и поведе с 3:2, след което сервира за сета и го спечели.

Във втория сет дамите заложиха на агресивната игра, без дълга размяна на топки. И двете атакуваха при първа възможност и търсеха бърза развръзка на всяка точка. Първият пробив отново дойде за Ива, която поведе с 2:1 гейма. При 40:15 в четвъртия гейм обаче тя се отпусна, Искра върна пробива и след това взе втория сет.

В решаващия тайбрек сет Искра започна с по-голямо самочувствие, а играта вървеше точка за точка. Дамите намалиха агресията и стигнаха до 6:6. Тогава Ива отново успя да пробие сервиса на Искра и поведе със 7:6. Последва гейм, в който Ива спечели едно разиграване от повече от 30 удара и дръпна в резултата с 8:6. След това тя отпусна ръката си и затвори сета с 10:8.

  • Спечелих благодарение на концентрацията си и желанието да се боря до последно – каза Дарданова след победата. – Повярвах, че мога да победя в този финал, знаех, че съм подготвена и че съм в добра форма. Това е първата ми титла във Вечерните турнири, след като от 5-6 години губех всички финали. Пожелавам на всички, които играят в ИТЛ, да се забавляват на корта, никога да не се отказват и да се борят до последната точка. Дори противникът да е по-силен, трябва да се бориш. Важно е и да не се подценява съперникът, защото това може да ти изиграе лоша шега.

В ИТЛ продължават три турнира - при средно напредналите и напредналите в Третия вечерен турнир в Tech Sport. В тенис клуб 360 вече играят мачовете си начинаещите от Четвъртия вечерен турнир. Отворено е записването за надпреварите за средно напреднали и напреднали в Четвъртия вечерен турнир, като мачовете започват съответно на 25 март и 1 април.