Двукратната шампионка в турнирите от Големия шлем Гарбине Мугуруса спечели титлата в Чикаго, след като надви Онс Жабер от Тунис във финала с 3-6, 6-3, 6-0.

Втората поставена испанка Мугуруса, която навършва 28 години в петък, завоюва деветата титла в кариерата си и втора през годината след тази в Дубай през март. Мугуруса, чиито най-големи триумфи дойдоха на Ролан Гарос през 2016 и Уимбълдън година по-късно, стигна до едва втора титла на американска земя след трофея от Синсинати през 2017.

Жабер, която надви първата в схемата Елина Свитолина в четвъртфиналите, спечели единствената си титла при дамите в Бирмингам през юни, превръщайки се в първата арабка, която печели титла от Женската тенис асоциация. Мугуруса поведе в съперничеството между двете – 2-1 победи, като успехът на тунизийката дойде в третия кръг на Уимбълдън по-рано през годината.

Мугуруса в момента заема осмо място, докато Жабер е девета в борбата за класиране на Финалите на осемте най-добри в Мексико. Бившата номер 1 от Испания не е достигала надпреварата от 2017-а насам, докато представителката на Тунис никога не се е класирала за Финалите на WTA.