Наоми Осака и Виктория Азаренка ще си оспорват титлата на Western & Southern Open. Японката можеше в момента да тренира за US Open, ако се бе оттеглила от настоящия турнир в Ню Йорк, както и планираше да стори, но вместо това се класира на своя осми финал и първи за 2020 година. Двукратната шампионка от Големия шлем спаси 18 от 21 брейкбола срещу Елизе Мертенс и надделя с 6-2 7-6(5) на Western & Southern Open.

Белгийката имаше своите шансове, тъй като водеше с 4-2 във втората част, без да се представя убедително, но основната причина за загубата ѝ бяха не само непредизвиканите грешки, но и липсата на поредица от успешни отигравания в дълъг период от двубоя. Така тя не успя да запише втори пореден финал, след като се бори за титлата в Прага срещу Симона Халеп.

Що се отнася до бившата №1, тя взе последната си титла на China Open миналата година. Интересното е, че всичките ѝ финали до момента са на хард, а активът ѝ е 5-2. Сега тя очаква Виктория Азаренка, която надигра Джоана Конта с 4-6 6-4 6-1.