Водачката в схемата Онс Жабер и олимпийската шампионка Белинда Бенчич се класираха за финала на турнира по тенис на трева в Берлин.

Тунизийката Жабер победи със 7:6(4), 6:2 американката Коко Гоф за за час и 20 минути игра.

Жабер започна тромаво срещата и позволи на финалистката от "Ролан Гарос" да поведе с 3:0. Равенството обаче бе възстановено бързо при 3:3, след което двете тенисистки методично печелеха подаванията си. Стигна се до тайбрек, в който Жабер направи по-малко грешки и го спечели със 7:4 точки.

Това вдъхнови тунизийката и във втория сет тя нямаше затруднения, за да го спечели с 6:2.

Нейна съперничка на финала ще бъде поставената под номер 8 Белинда Бенчич. Швейцарката сътвори обрат срещу гъркинята Мария Сакари и я победи с 6:7(6), 6:4, 6:4.

Бенчич, която и през миналата година игра финал в Берлин, започна с пасив от 0:3, но успя да изравни и да прати първия сет в тайбрек. В него Сакара бе с по-здрави нерви и го измъкна с 8:6 точки.

Играта обаче се промени във втория и третия сет, които се развиха по напълно еднакъв сценарий. Двете тенисистки печелеха подаванията си до 5:4 за Бенчич, когато швейцарката успяваше да направи пробиви, които и донесоха успеха.