Бившата номер 1 в световната ранглиста по тенис за жени Симона Халеп коментира, че е избрала Патрик Муратоглу за свой личен треньор с намерението отново да се върне на върха. Халеп има две титли от Големия шлем като за последно спечели „Уимбълдън“ през 2019 година.

30-годишната румънка вярва, че Муратоглу е човекът, който ще й помогне да подобри класирането си и пак да се бори за титли в турнирите от Големия шлем.

„Поканих Патрик да работим заедно, защото наистина искам отново да изкача на върха. Чувствам, че той е най-подходящият човек, който може да ми помогне за тази цел. Извадих късмет, че той имаше възможност да приеме тази оферта. Да, искам да се върна на върха и разбира се, че мечтая за нов триумф в Големия шлем. Това е нещото, за което работя всеки ден“, коментира Симона Халеп.

„Искам да натрупам повече физически сила, за да мога да играя по агресивно. За това е необходимо силно тяло. Работя върху това“, добави Халеп.

Тя призна, че от известно време иска да работи с френския специалист, но Муратоглу първоначално е отказал. След разговор със Серина Уилямс, на която също е личен треньор, той е променил мнението си и е приел да работи с румънската тенисистка.