Румънската тенисистка Симона Халеп заяви, че е доволна от представянето си срещу испанката Паула Бадоса във втория кръг на турнира в Мадрид с награден фонд 6,58 милиона евро. Халеп победи Бадоса с 6:3, 6:1 и в третия кръг ще се изправи срещу американката Кори Гоф.

„Тя има увереност, все пак е номер 2 в световната ранглиста. Знаех, че трябва да съм концентрирана при всяка точка и да покажа най-доброто от себе си. Мисля, че се представих отлично“, заяви Халеп по повод двубоя с Бадоса.

„Наистина съм доволна от начина, по който играх. Беше точно каквото говорихме с треньорския екип преди мача, така че това че прави изключително щастлива“, коментира още Симона Халеп.

Gulliver/GettyImages
22 снимки

Турнирът в Мадрид е първият, на който румънката участва с новия си треньор Патрик Муратоглу. „Имах съмнения, когато пристигнах тук, защото не знаех колко и как ще мога да играя. Но сега съм различен човек. Чувствам се по-уверена. Чувствам, че удоволствието от тениса ме кара да работя по-здраво, да работя повече. Прекарвам повече време на корта“, обясни 30-годишната Халеп.

„Мисля, че всичко идва отвътре. На този етап съм щастлива от постигнатото. Усещам, че отново имам шанс да играя добър тенис“, добави тя.

„Кори Гоф е опасен и труден за преоодоляване противник. Млада е и играе отличен тенис, така че поздравления за нея. Знам, че да съм концентрирана звучи като клише, но точно това искам от себе си“, каза Симона Халеп по повод следващата си съперничка в испанската столица.